Важен е пътят не целта!

Дербито на ББЛ в събота в "Орловец"

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/martin.jpg
Срещата "Чардафон" - "Дрийм тийм Троян" е от 18 часа в зала "Орловец"

    Дербито на втория кръг от първенството на Българска баскетболна лига "Б група Център" е от 18 часа в събота в спортна зала "Орловец". 
    Третият от миналия шампионат - габровският "Чардафон", приема втория - "Дрийм тийм Троян". Пълният с бивши играчи от НБЛ отбор на гостите, начело с плеймейкъра Цветослав Острев - трупал опит в родния "Чавдар", "Спартак"-Плевен, "Черно море Тича"-Варна, "Ямбол", "Балкан"-Ботевград, през миналия сезон на два пъти надделя над опонентите си - 74:64 и 86:54. Играещият треньор на "Чардафон" Димитър Тодоров, който ще пропусне срещата заради контузия, е оптимист. 
    "Имам чувството, че ще бием - сподели единственият габровски състезател, играл в шампионата на Италия, макар и в трета дивизия. - Вярно, че и Антонио Станков няма да е в състава, но се завръщат се Боримир Алексиев и Мартин Миланов."
    Бившите юноши на клуба, и двамата над два метра, пропуснаха миналия шампионат, за да могат по-спокойно да се впишат в студентския живот. На линия са и останалите основни състезатели - Валери Пейков, Крум Ахилей, Стефан Бакалов, Теодор Върбанов, Константин Търновски, Максим Наумов, Стефан Иванов, Цветослав Митев. 
    Срещата е от 18 часа.
    Два часа по-рано е сблъсъкт между изцяло съставения от юноши на "Чардафон" тревненски "Зограф" и великотърновския "Гочита".  След първия кръг двата тима заемат последните две места в класирането. През миналия сезон си размениха победите. 
    Очаква се равностоен сблъсък. Димитър Тодоров, който е наставник и на този отбор, естествено, предрича победа.

Към началото