Важен е пътят не целта!

Владо Искров събира баскетболна Европа в София

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Basketball-Kolichki-news.jpg
Габровският талант, националът Георги Ташев е част от отбора на домакина "Левски"

    Престижен турнир за баскетбол в колички ще бъде открит на 8 септември в София. Организатор е бившият треньор на „Чардафон“ и член на Управителния съвет на габровския клуб Владимир Искров. В случая, с водения от него „Левски“, той ще представя България в състезанието, което ще събере едни от най-силните европейски отбори в този спорт.
    В група „А“ са тимовете на Сърбия, България, Кипър и Гърция. В група „Б“ - Хърватия, Турция, Румъния и Полша. След груповата част чрез елиминационни мачове ще бъде излъчен победителят в турнира. Срещите ще се играят в спортна зала „Триадица“ и ЦСКА.  Шампионът ще бъде обявен на 11 септимври.
    „Повечето страни се представят от националните отбори - сподели за „100 вести“ вчера Владимир Искров, вицешампион с юношите и бронзов медалист с младежите на „Чардафон“ от сезон 2013-2014 година. - Румънците, Кипът, Гърция, сърбите са с национални, ние,  хърватите и  турците и сме с клубни.“
    Част от състава на „Левски“ е габровското откритие на Владимир Искров - Георги Ташев. Към баскетбола в колички той бе приобщен още 15-годишен при кастинг в спортна зала „Орловец“, чиято цел бе създаването на габровски отбор в този спорт. Не се получи, но затова пък Георги стана част от софийския „Левски“ - многократен шампион на страната. Ташев бе в състава на националния отбор на България по баскетбол 3х3 на колички при историческото му първо участие в Европейско първенство в този спорт. Надпреварата се проведе от 22 до 25 август във Виена, Австрия, официален организатор бе Международната федерация по баскетбол на колички (IWBF). В състава, воден от Денислав Иванов, Владимир Искров беше мениджър на тима, освен Георги Ташев, бяха още  Атила Муталиб, Антон Фиков и Никола Хъмчев. 
    Българите загубиха и четирите си срещи, но от мач на мач играеха по-добре, а Георги отбеляза първата точка за тима. „Момчетата ни изиграха 4 мача като във всеки следващ най-младият състав на този шампионат заиграваше все по-добре. Отборът ни направи много сериозна заявка за следващият шампионат. Желая на състава ни още успехи на тези прекрасни, амбициозни млади хора!“ - сподели след турнира Владимир Искров. 
    В момента той е гуруто на баскетбола в колички в България. Тази роля пое щафетно от двама габровци - професорите Росица и Кръстю Църови, и от техния ученик, пак габровец, Светозар Сяров.

Към началото