Важен е пътят не целта!

Георги Глушков пак ще е министър на спорта

https://cha-o.info/uploads/news_imgs/Georgi-Glushkov-MMS1.JPG
Първият източноевропеец, пробил в НБА, за втори път оглавява спортното министерство

Тревненецът Георги Глушков пак ще е министър на младежта и спорта във второ поредно служебно правителство. То отново ще бъде оглавено от Димитър Главчев, който вчера представи и предложенията си за министри на президента на България Румен Радев.
    Държавният глава ги прие и обяви, че още във вторник сутринта ще издаде указ за назначаване на служебното правителство. Очаква се днес второто правителство, оглавявано от бившия шеф на Сметната палата Димитър Главчев ва да положи и клетва.
    Предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 27 октомври.
    Георги Глушков заемаше поста на спортен министър в първото издание на кабинета Главчев. Един от най-успешните български баскетболисти на всички времена е  роден на 10 януари 1960 г. в град Трявна. От първи до седми клас учи в СПУ „Петко Рачев Славейков“ в родния си град. Заради лрегендарния треньор Симеон Варчев се прехвърля в Ямбол. 

турнир Христо Донков

Георги Глушков на първия турнир за Купата "Христо Донков" в Габрово, 2010 г.


Там завършва средното си образование, докато играе за местния "Лъсков". Едва 17-годишен става лидер на отбора и печели бронзовите медали от републиканското първенство. По-късно придобива магистърска степен по счетоводство и контрол в Икономическия университет във Варна.
    След "Лъсков" професионалното си развитие в баскетбола Глушков продължава в ЦСКА. Играе още за ботевградския "Балкан" и Академик (Варна), с който става шампион. Едва 17-годишен е национален състезател по баскетбол, като взима участие на четири европейски първенства – през 1979, 1985, 1989 и 1991 г. Глушков е първият българин и първият източноевропеец, играл в Националната баскетболна асоциация, където носи екипа на "Финикс Сънс". След престоя си в САЩ продължава своята кариера в Италия и Испания. 
От 2011 г. е президент на Българската федерация по баскетбол. Два поредни мандата е член на Изпълнителното бюро на Българския олимпийски комитет и Борда на ФИБА – Европа. В периода 2018 – 2023 г. е президент на Техническата комисия на ФИБА – Европа.
    От 2012 година е почетен гражданин на Трявна.

Към началото